Primenjena Kinologija

podela rasa pasa prema obliku, veličini i upotrebne vrednosti

  Enroll in Course


Da li imate “oko za psa?” Po mišljenju starih majstora, ako ga imate ovo „oko“ mogu da vas stave u krug sa velikim brojem pasa rase koju nikada niste videli i ne samo da ćete pronaći najbolja če- tiri psa po redu zasluga, već ćete moći da detaljno objasnite kako svaki po redu odstupa od osnov- nog kinološkog balansa. Vaše oko za psa će se poboljšavati sa iskustvom, a uz ovu knjigu ćete steći mnogo iskustva o suđenju o različitim rasama i razmatranju različitih aspekata strukture psa.

Ovaj vizuelni metod procene pasa je prezentovan u obliku ilustracija i ilustrovanih scenarija suđenja uz propratna objašnjenja.


Na osnovu sudijskih razmatranja kao što su balans, proporcije, tip, struktura i pokreti u svakoj vežbi se nalaze informacije o originalnoj funkciji psa, standardu rase i evoluciji rase kroz njenu istoriju. U svakom primeru se od vas traži da poređate klase različitih rasa po redu zasluga nakon što naučite nešto o temi iz teksta. Vaša svest o tome šta je uključeno u proces suđenja će se razvijati nakon svake grafičke prezentacije. Kao autor, ja ću dati svoje mišljenje o redu zasluga svake klase, ali će na kraju svaku odluku doneti sam čitalac. Samo napred! Protivrečite mi, osporite moje mišljenje i iznad svega uživajte!

O knjizi

U knjizi Oko za psa sabrane su kolumne koje sam pisao više od 20 godina za magazine o psima, pod na- zivom „Vi budite sudija“. Tokom moje karijere bilo je mnogo zahteva od odgajivača, izlagača, hendlera i sudija da uklopim svoje ilustrovane studije o psima različitih rasa u jednu knjigu: pored njene vrednosti kao zabavnog štiva, namera mi je bila da ova knjiga poboljša vašu sposobnost da procenite vrednost psa i da vam pomogne da razvijete vaše „oko za psa“. Delovi ovih članaka su bili objavljeni u Dog News i Dogs In Canada i drugim publikacijama, kao kolumne pod nazivom You Be The Judge (Vi budite sudija).


Your Instructor


Sasha Riess
Sasha Riess

Frequently Asked Questions


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Get started now!