Osnove Profesionalnog Gruminga Pasa

Sasha Riess Vam sa ponosom predstavlja...

Otkrijte kako da svoju ljubav prema životinjama i kreativnost pretvorite u karijeru

Dragi budući studenti,

Program obuke profesionalnih grumera Sasha Riess Akademija je osmišljena, ne da bi ljudi učili gruming veštine, nego da od njih pravi Grumera. Grumera, koji od svakog psa može da napravi malo remek delo, bez obzira da li ga šiša “da mu ne bude vruće” ili ga šiša za izložbu.

Ovo nije kurs na kojem ćete na brzinu da naučite kako šišate pse. Ovo je škola, posle koje ćete sebe da nazivate Grumerom. Grumerom u službi čoveka i njegovog najboljeg prijatelja.

Osnovne studije Sasha Riess Akademije daće vam veštine i znanje da sa lakoćom savladate svaki zadatak sa kojim ćete se susretati u gruming poslu. Omogućiće vam da kvalitetom usluge obezbedite klijente koji će vam se iznova vraćati. Pokazaće vam kako da od šišanja pasa napravite poziv i zanimanje u kojem ćete uživati.

Napraviće od vas Grumera.Osnovne studije - Plan i program

Akcenat edukacije na Akademiji je na primenjivom znanju, tako da je to i ono što se od studenata očekuje.

Sasha Riess Academy neguje koncept “online” studiranja. “Online” studiranje pruža mogućnost da, uz minimalne tehničke uslove (računar i internet konekcija), svako ko uloži trud i iskreno interesovanje ima mogućnost da savlada teoretske osnove gruminga. Time stvori jaku osnovu za praktični rad.

Akademija Vam pruža mogućnost da na ovaj način kročite u čarobni svet ljubavi, lepote i povezanosti čoveka i njegovog najvernijeg prijatelja – psa, kao i da pronađete Vaš budući poziv.

U toku kalendarske godine na Akademiju se upisuju studenti koji su zainteresovani za studije. Nema kvalifikacionog ispita i svaki student počinje studije neposredno nakon upisa, samostalno i pridružuje se online predavanjima studenata koji su već upisani na Akademiju.

Plan i program studija na Sasha Riess Akademije čini šest semestara, gde se tokom trajanja semestra izučava po jedna oblast.
Ne postoji mogućnost izučavanja više oblasti tokom semestra.


Predavači

Dr Evgenij Jerusalimski - pogledaj biografiju

Dr Adam Mikloši - pogledaj biografiju

Prvi semestar Evolucija psihologije i odgoj pasa


 • Na prvom predavanju ćete upoznati vuka (Canis lupus) i kako će poznavanje njegovog mentalnog razvoja i sazrevanja vučića da vas spremi za rad sa psima.
 • Da li čovek izabrao vuka ili vuk čoveka, i kakve to veze ima sa groomingom? Kroz teoriju samoprilagođavanja i Darvinovu teorije evolucije videćete važnost poznavanja vuka. Saznaćete i kako je jedan Rus pripitomio lisicu
 • Koje su to izvorne (iskonske) rase? Koji to problemi nastaju prilikom selektivnog uzgoja pasa i kako se to odražava na gruming (tip dlake, veličina psa, itd)?

1 seminarski rad, 1 ispit uslov za nastavak praćenja nastave

Drugi semestar Anatomija pasa i biomehanički model psa. Prva pomoć i oživljavanje.


 • Naučićete detaljno anatomiju psa, od osnovne topografije psa, pa sve do tipova krzna i organa za razmnožavanje, preko kompletnog skeleta do tipova građe. Nakon ovog dela biće vam kristalno jasno zašto je bitno napraviti plan neposredno pred početak tretmana.
 • Analizom biomehaničkog modela psa dobićete mogućnost da, čim vidite psa, ZNATE kako “izgleda” savršeno ošišan pas. I to uprkos svom nesavršenstvu.
 • Naučićete da prepoznate zlatni presek psa i da ošišate psa tako da dobije “savršeno ugodan za oko” izgled, tj. znaćete kako da sredite psa da izgleda kao da se rodio upravo takav, da ne izgelda nestvarno. To ćete moći jer ćete poznavati opšte zakone prirode po kojima je oblikovano sve što je priroda stvorila na ovom svetu. To su strogi zakoni koji su matematički dokazivi, i kao takvi laki za usvajanje i razumevanje.
 • Proćićemo kroz najčešće bolesti psa i kako da primeni prvu pomoć na licu mesta.

2 seminarska rada, 2 kolokvijuma i 3 ispita - uslov za nastavak praćenja nastave

Treći semestar Osnove kinologije (standardi i rase pasa) - 8 nedelja


 • Saznaćete koji su to standardi i podele pasa po obliku i funciji te na koji način to da iskoristite prilikom prvog susreta sa psom.
 • Koje su to mane koje mogu da diskvalifikuju psa sa izložbe, kao i kako da procenite građu psa u prvih 10 sekundi susreta i kako da, u svojoj glavi, napravite gruming remek-delo.
 • Biće i obrađeno preko 10 kategorija pasa.

20 seminarskih radova, uslov za nastavak praćenja nastave ispit u trening centru

Četvrti semestar Specijalna kozmetika (vrste krzna, kozmetika, alati i njihova upotreba)

 • Saznaćete koje su to najčešće greške u grumingu i kako ih izbeći već u startu.
 • Biće vam pokazana umetnost razumevanja i nepristrasne procene građe pasa.
 • Proćićete i najosnovnije gruming tehnike (češljanje, četkanje, trimovanje, rad sa makazama, rad sa mašinicom, rad na prelazima i higijenski tretmani).

Ispit u trening centru

Peti semestar Stajling pasa i osnovne forme i oblici friziranja

 • Naučićete kako da pripremite krzno psa pre šišanja tako da dobijete najbolju moguću “materiju” za rad.
 • Naučiću Vas kako da uradite plan i pripremu neposredno pred početak šišanja tako da 100% dobijete najbolji mogući rezultat. Kada sebi napravite ovaj plan samo šišanje postaje jednostavno i lako.
 • U poslednjem času ovog semestra ću vam otkriti tajnu kako da, svaki put, oduševite mušteriju sa besprekornom prezentacijom njihovog ljubimca.

Ispit u trening centru

Šesti semestar Menadžment i ogranizacija grooming biznisa - 2 nedelje

 • Ovde ćete proći kroz sve aspekte vođenja sopstvenog gruming biznisa, od započinjanja i zapošljavanja, preko izrade biznis plana, prevazilaženja kriza i upravljanja finansijama do akvizicije i zadržavanja klijenata, kao i kako da inspirišete lojalnost.
 • Proćićete i kroz nekoliko najbitnijih marketing strategija koje možete da primenjujete čak i pre nego što započnete svoj biznis.

1 ispit, uslov za diplomski ispit i završetak školovanja

Kako se ispiti polažu?

Seminarski radovi se šalju elektronski putem, a detaljno uputstvo za izradu se postavlja odmah na početku semestra. Radovi se predaju u roku predviđenim planom i programom Akademije. Kod predmeta, koji u program imaju i izradu seminarskog rada, pozitivno ocenjen rad predstavlja uslov za izlazak na ispit. Polaganje ispita se vrši „online“. Neophodno je da student ima pristup internetu, uz pomoć svoje šifre, i na taj način mu budu data ispitna pitanja.

Bez pozitivne ocene na ispitu, nemoguće je nastaviti izučavanje sledećeg semestra.

Sistem ocenjivanja

Poeni Ocena
85 Prelazna ocena
86-90 Dobar
91-95 Vrlo dobar
96-100 Odličan

U toku ispitnih rokova Student može jedan ispit polagati najviše dva puta. Treći izlazak na ispit je moguć u slučaju plaćanja naknade za polaganje popravnih ispita u visini određenoj od strane Sasha Riess Academy.

Rokovi za prijavu ispita

Ispiti se prijavljuju u toku poslednje nedelje semestra, a najkasnije 48 sati pre planiranog termina za polaganje ispita.
Ispit se prijavljuje mailom na adresu [email protected]
Rezultati ispita biće dostupni u online kartonu svakog studenta, najkasnije 24 sata nakon okončanja ispita.

Specijalne odredbe

Ukoliko student nije u mogućnosti iz opravdanog razloga da prati dinamiku navedenog programa i plana, Akademija će razmotriti opravdanost izostanka i mogućnosti izlaženja u susret za svaki slučaj pojedinačno.

Upisni rokovi i uslovi upisa

Proces odabira potencijanih kandidata je rigorozan i sastoji se iz tri koraka:

 1. Potencijalni student popunjava formu koja se nalazi klikom na "Želim da se prijavim" dugme ispod.
 2. Prijavu dalje pregledava tročlana komisija i odlučuje da li će potencijalni kandidat biti pozvan na razgovor.
 3. Ukoliko potencijalni kandidat bude odabran, sledi 1 na 1 intervju sa Sašom Riess.

Akademija će potencijalnog kandidata obavestiti ili telefonom ili email-om u roku od 7 dana od intervjua o rezultatima.


ŠKOLARINA

Cena školovanja na programu Osnovnih studija Akademije, smera Profesionalni Grumer, iznosi 1800 EUR i ona može biti uplaćena na sledeće načine:

 1. U celosti, kada ostvarujete popust od 10% (180 EUR) školarina iznosi 1620 EUR
 2. Na 11 mesečnih rata – finansiranjem školovanja internim Ugovor sa Akademijom po sledećem modelu:
  – upisnina 500 EUR
  – 10 mesečnih rata od po 130 EUR

Za više informacija pozovite info centar Akademije i Studentsku službu na broj: 069626900


ukoliko zelite da se prijavite popunite prijavu na linku -prijavaYour Instructor


Sasha Riess
Sasha Riess

Courses Included with PurchaseMENADŽMENT I ORGANIZACIJA GRUMING BIZNISA
Sasha Riess
$800

Original Price: €800


Get started now!